Homelokalne vesti»A ti poput Svetog Ivana uvek trči u susret Hristu…«

»A ti poput Svetog Ivana uvek trči u susret Hristu…«

U sredu 10. jula oprostili smo se od našeg dugogodišnjeg saradnika u Ordinarijatu‒gospodina Ivana Banovića. Na sam njegov rođendan slavili smo svetu misu koju je predvodio kancelar Nadbiskupije preč. Ivan Poleto. Nadbiskup mons. Stanislav Hočevar zbog svojih nepredviđenih obaveza nije bio prisutan, ali obećao je svoju duhovnu prisutnost u molitvi.

Na svetoj misi, kojoj smo prisustvovali svi mi zaposleni u Ordinarijatu, zahvalili smo Bogu za Ivanovih 11 godina provedenih u Ordinarijatu, od čega je četiri bio student i bogoslov, a ostalih sedam ‒ zaposlenik i naš kolega. Uručivši mu ikonu Svetog Ivana Krstitelja, preč. Poleto je Ivanu zaželeo da poput Svetog Ivana uvek trči u susret Hristu, a da ga taj svetac neprestano prati svojom zaštitom.

Na zajedničkom ručku kancelar je u ime svih iz Ordinarijata gospodinu Ivanu uputio reči zahvalnosti za saradnju koja je sve nas uzajamno izgrađivala, pogotovo u teškim trenucima, za međusobnu podršku i razumevanje u svim prilikama. Poželeo je Ivanu da se ne boji da živi s Bogom »punu verziju sebe«.

»S današnjim danom otvaraš novu stranicu života, želim ti da bude bogata kao i ova ’knjiga’ od 11 godina, i još bogatija. Kad budeš koračao i hodao u životu, za sobom uvek ostavljaj snopove zlatne svetlosti – a to je Hrist«, rekao je kancelar.

Nikome nije bilo lako da staloženo kaže nešto o Ivanu i iskaže mu dužnu zahvalnost. Ali ipak, uz malo mucanja i suza, uspeli smo bar okvirno da kažemo šta je Ivan predstavljao za Nadbiskupiju i svakog od nas pojedinačno, dok je Ivan sa svoje stranerekao šta je njemu značila naša zajednica. Ono što zasigurno znamo jeste da samo odnosi koji su građeni na žrtvi i odricanju ostaju zauvek, a na nama je da gospodinu Ivanu poželimo da bude odvažan i dalje otvoren za sve što mu Gospod priprema na novoj stranici života…

(kmc)

FOLLOW US ON: