HomevestiAmerički biskupi na duhovnim vježbama

Američki biskupi na duhovnim vježbama

Na slici: “I ustanovi dvanaestoricu da budu s njime i da ih šalje propovijedati” (Mk 3,14) tema je duhovnih vježbi

Duhovne vježbe vodi o. Cantalamessa, propovjednik Papinskoga doma. Papa je zatražio od svih američkih biskupa da sudjeluju kako bi od Boga primili svjetlo i snagu da se suoče s krizom zlostavljanja

Američki biskupi su danas započeli duhovne vježbe koje vodi propovjednik Papinskoga doma, o. Raniero Cantalamessa. Papa Franjo je, naime, pozvao sve biskupe Sjedinjenih Američkih Država na tjedan dana molitve u kontekstu skandala zlostavljanja koji je pogodio Crkvu u toj zemlji. Tema meditacija preuzeta je iz Evanđelja po Marku: “I ustanovi dvanaestoricu da budu s njime i da ih šalje propovijedati” (Mk 3,14).

Cantalamessa: povlačenje kako bi primili snagu Duha Svetoga

U izjavi koju je dao za tiskovnu agenciju Američke biskupske konferencije, otac Cantalamessa je rekao da je Sveti Otac od njega zatražio da američkim biskupima održi niz duhovnih vježbi, kako bi, daleko od svojih svakodnevnih obveza, u ozračju molitve i tišine, te u osobnom susretu s Gospodinom, mogli primiti snagu i svjetlo Duha Svetoga za pronalazak ispravnih rješenja problema koji danas pogađaju Crkvu u Americi.

Kardinal DiNardo: Zahvalan Papi

Kardinal Daniel DiNardo, predsjednik Američke biskupske konferencije, izrazio je zahvalnost Papi što je poslao o. Cantalamessu te što ih je pozvao da se povuku i osluškuju Božji glas dok pokušavaju odgovoriti na teška pitanja koja ih očekuju u sljedećim tjednima i mjesecima. Kardinal je pritom za svoju braću biskupe i za sebe, od laika, svećenika i redovnika ponizno zatražio molitve kako bi ujedinjeni u solidarnosti tražili mudrost i vodstvo Duha Svetoga. Također je zatražio molitve za one koji su preživjeli seksualno zlostavljanje, kako bi im njihova patnja dala snagu za težak zadatak iskorjenjivanja strašnog zla iz Crkve i iz društva, tako da se ono više nikada ne ponovi.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: