HomevestiApel pape Franje za izbjeglice u Libiji

Apel pape Franje za izbjeglice u Libiji

Na slici: Vjernici na Trgu svetoga Petra nakon molitve Kraljice neba

Molim da osobito žene, djeca i bolesnici što prije budu evakuirani humanitarnim koridorima

U nedjelju su u La Rioji, u Argentini, blaženima proglašeni biskup Enrique Ángel Angelelli, franjevac konventualac Carlos de Dios Murias, svećenik misionar Gabriel Longueville i katehista Wenceslao Pedernera – rekao je papa Franjo nakon molitve Kraljice neba i istaknuo – Ti su mučenici vjere bili progonjeni zbog pravde i evanđeoske ljubavi. Neka njihov primjer i zagovor podupiru osobito one koji rade za pravednije i solidarnije društvo.

Pozivam vas da mi se pridružite u molitvi za izbjeglice koje se nalaze u zatvorima u Libiji, čija već vrlo teška situacija postaje još opasnija zbog sukoba koji je u tijeku – rekao je Papa i apelirao – Molim da osobito žene, djeca i bolesnici što prije budu evakuirani humanitarnim koridorima.

Pozdravivši sve prisutne hodočasnike, Sveti Otac uputio je čestitke našoj braći i sestrama istočnih Crkvi koje danas po julijanskom kalendaru slave Uskrs. Neka im uskrsli Gospodin daruje radost i mir! Na kraju je zahvalio svima koji su mu poslali uskrsne čestitke, te im je uzvratio zazivajući svako dobro za svakoga od njih.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: