Homelokalne vestiBajramska čestitka mons. Stanislava Hočevara, beogradskog nadbiskupa

Bajramska čestitka mons. Stanislava Hočevara, beogradskog nadbiskupa

Beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar je 20. jula 2021. povodom Kurban Bajrama – praznik koji slave muslimani – uputio čestitku Reis-l-ulema Seadu ef. Nasufoviću, majoru Mustafu Jusufspahiću, muftiji i glavnom vojnom imamu i Abdulahu Numanu, muftiji srpskom, sa sledećim sadržajem:

“Svako versko slavlje izgrađuje duhovno osobu vernika, ali i javno mnijenje produhovljuje. Ovo naše vreme treba graditelja mira, suživota i tolerancije. Neka se to temelji u veri u Boga kojeg ispovedamo i svedočimo na ovim stranama živeći zajedno  pod istim nebom. Slavlje Kurban – bajrama uz verski značaj žrtve ima i socijalnu dimenziju. Neka doprinese za izgradnju boljih međuljudskih odnosa i spremnosti da zajedno gradimo u miru i jedankopravnosti našu budućnost iz vere u Boga.

Pripravljanje Kurbana i deljenje s onim najbližima znak je verničkog povezivanja. Želimo Vam da ovogodišnje slavlje Kurban-bajrama svima Vama donese radost vere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čoveka.

Sa željom da zajedničkim snagama izgrađujemo društvo, koje će imati zdrav moralni i duhovni razvoj, koji uliva u čoveku nadu za život i spremnost na otvaranje perspektiva za bolje sutra, iskreno Vas pozdravljam i čestitam:

Bajram Serif Mubarek Olsun.

FOLLOW US ON: