HomevestiBenediktinski opat predvoditelj duhovnih vježbi za Papu i Rimsku kuriju

Benediktinski opat predvoditelj duhovnih vježbi za Papu i Rimsku kuriju

Na slici: Otac Bernardo Gianni, poglavar opatije San Miniato al Monte u Firenci

Otac Bernardo Francesco Maria Gianni, poglavar opatije San Miniato al Monte u Firenci, vodit će korizmene duhovne vježbe za papu Franju i članove Rimske kurije, koje će se održati od 10. do 15. marta u Aricci, nedaleko od Rima

Papa Franjo je pozvao jednoga benediktinca olivetanca da održi meditacije tijekom duhovnih vježbi za Rimsku kuriju, koje će se održati od 10. do 15. marta u Domu božanskoga Učitelja u Aricci, nedaleko od Rima. Riječ je o ocu Bernardu Francescu Mariji Gianniju, poglavaru opatije San Miniato al Monte iz Firence. Tema će meditacija biti: „Grad žarkih želja. Za uskrsne poglede i geste u životu svijeta“.

Duhovne će vježbe započeti u nedjelju poslijepodne. Od ponedjeljka do četvrtka bit će dvije meditacije dnevno, a u petak, 15. marta, bit će održana samo jedna meditacija nakon koje će se Sveti Otac i članovi Rimske kurije vratiti u Vatikan. Svaki će dan započeti svetom misom, a završiti večernjom molitvom i euharistijskim klanjanjem. U vrijeme duhovnih vježbi papa Franjo neće održavati nikakve audijencije, pa tako neće biti ni opće audijencije u srijedu, 13. marta, dana šeste obljetnice njegova izbora za papu.

Otac Bernardo Francesco Maria Gianni rođen je u Pratu 1968. godine. Prior je opatije San Miniato al Monte od 2009., a opat od 2015. godine. Bio je član Pripremnoga odbora za peti Nacionalni kongres Crkve u Italiji koji se održao u Firenci 2015. godine, a koji je obuhvatio i Papin posjet 10. novembra te godine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: