Homelokalne vestiBeogradski nadbiskup Ladislav Nemet susreo se sa ministarkom pravde Majom Popović

Beogradski nadbiskup Ladislav Nemet susreo se sa ministarkom pravde Majom Popović

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. dr Ladislav Nemet, SVD susreo se sa ministarkom pravde gospođom Majom Popović, u petak 10. marta 2023. godine u Ministarstvu pravde u Beogradu. Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama dr Vladimir Roganović, kao i mons. Robert Pašćik, generalni vikar Beogradske nadbiskupije.

Tom prilikom nadbiskup Nemet uputio je toplu zahvalnost  ministarki Popović, koja je u ime predsednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića prisustvovala nadbiskupovom ustoličenju u decembru 2022. godine. Takođe je zahvalio Ministarstvu pravde i Upravi za saradnju s crkvama i verskim zajednicama na plodonosnoj saradnji koja se iz godine u godinu unapređuje. Ministarka Popović je, uz zahvalnost nadbiskupu na poseti, istakla da je saradnja državnih organa Republike Srbije i naročito Ministarstva pravde i Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama sa Beogradskom nadbiskupijom na veoma viskom nivou i da beleži zapaženi kvalitativni pomak. Na sastanku su razmatrani modaliteti saradnje Republike Srbije i njenih nadležnih organa i Beogradske nadbiskupije.

Nadbiskup Nemet je istakao da će 2024. godine biti obeleženo 100 godina od osnivanja Beogradske nadbiskupije i da će to biti prilika za organizaciju niza duhovnih i kulturnih svečanosti u Beogradu.

 

Ministarstvo pravde: www.vere.gov.rs / KMC

FOLLOW US ON: