Homelokalne vestiBeogradski nadbiskup u Milanu za dan Svetog Karla

Beogradski nadbiskup u Milanu za dan Svetog Karla

Most između Istoka i Zapada je uvek otvoren za Beogradskog nadbiskupa i metropolita monsinjor Stanislava Hočevara, koji je ponovo pokazao svoju bliskost sa „Mediolanumom“. Tokom njegove posete Milanu razgovaralo se o raznim temama koje se odnose na aktivnosti Suverenog Malteškog reda, kao i o međureligijskim pitanjima. Ambasador Alberto di Luka – rođeni Milanac – dočekao je Beogradskog nadbiskupa zajedno sa Milanskim nadbiskupom monsinjor Delpinijem. Među temama o kojima se razgovaralo su i aktivnosti Malteškog reda u Srbiji, koje često podržavaju dobrotvori iz Milana. Milanski nadbiskup se potom, u toku molitve, pridružio monsinjor Hočevaru i ambasadoru di Luki u predivnoj kapeli posvećenoj Svetom Karlu.

Sa beogradskim nadbiskupom razgovatrali su i diplomate Ambasade Malteškog reda u Srbiji – Ministar savetnik Karlo Buora, zatim Savetnik Franko Zivijani, Sekretar Mauro Tore i razmenili mišljenja o operativnim procedurama koje se tiču veoma bitne „Make a WISH” koja je pristigla iz grada Bača (u severnoj Srbiji). Njihova ŽELJA je da se pomogne izgradnja sportskog terena koji bi podupredio sportske aktivnosti mladih ljudi koji žele da se sklone od opasnosti sa ulice. Uskoro će projekat biti predstavljen svima, a na dan Svetog Karla odlučeno je da na proleće bude organizovana dobrotvorna večera u Milanu, kako bi se podržala inicijativa koja je danas dobila blagoslov nadbiskupa Hočevara i  njegovu potvrdu da prisustvuje večeri.

U kasnim popodnevnim satima, beogradski nadbiskup je zajedno sa milanskim nadbiskupom, služio Svetu misu u milanskoj katedrali kojoj su prisustvovali i vitezovi Malteškog reda Delegacije Lombardije zajedno sa drugim vernicima.

( orderofmalta/KMC )

FOLLOW US ON: