HomevestiBiskupsko ređenje monsinjora Ante Jozića, apostolskog nuncija u Bjelorusiji

Biskupsko ređenje monsinjora Ante Jozića, apostolskog nuncija u Bjelorusiji

Monsinjor Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji

Monsinjor Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i novoimenovani apostolski nuncij u Bjelorusiji, bit će zaređen za biskupa u srijedu, 16. septembra, u 10.00 sati, u novoj župnoj crkvi Svete Obitelji, prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu. Glavni zareditelj bit će Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

Monsinjor Ante Jozić, naslovni nadbiskup Cisse i novoimenovani apostolski nuncij u Bjelorusiji, bit će zaređen za biskupa u srijedu, 16. septembra, u 10.00 sati, u novoj župnoj crkvi Svete Obitelji, prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu. Glavni zareditelj bit će Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin. Nadbiskup Jozić rođen je 16. januara 1967. godine u Trilju. Za svećenika je zaređen 28. juna 1992. godine, po rukama nadbiskupa Ante Jurića.

Papa Franjo ga je 2. februara 2019. godine imenovao nadbiskupom, međutim, u aprilu prošle godine nadbiskup Jozić doživio je tešku prometnu nesreću, te se duže vrijeme oporavljao. Zbog toga je njegovo biskupsko ređenje odgođeno za mart ove godine, no radi pandemije koronavirusa, ponovo je bilo odgođeno. Budući da su epidemiološke prilike neizvjesne, biskupsko ređenje održat će se u skladu s odredbama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 16. septembra u 10.00 sati u Solinu.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: