HomenajaveBlagoslov Pastoralnog centra papa Ivan Dobri, mozaika Preobraženja Gospodnjega, vitraja i kipa pape Ivana XXIII.

Blagoslov Pastoralnog centra papa Ivan Dobri, mozaika Preobraženja Gospodnjega, vitraja i kipa pape Ivana XXIII.

U subotu, 10. septembra, euharistijskim slavljem koje započinje u 11.00 sati u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, Hadži Milentijeva 75, započet će svečanost blagoslova novouređenoga Pastoralnog centra papa Ivan Dobri. Misu i sam blagoslov predvodit će uzoriti gospodin Vinko kardinal Puljić koji će nakon euharistijskoga slavlja uz Pastoralni centar blagosloviti i novi mozaik Preobraženja Gospodnjega koji je postavljen na zvonik katedrale, kao i nove vitraje na zvoniku te kip svetoga pape Ivana XXIII. koji se nalazi u dvorištu katedrale. Mozaik i vitraji djelo su p. dr. Marka Rupnika, a kip pape Ivana XXIII. izliven u bronci djelo je kipara Dragana Radenovića.

Danu blagoslova prethodit će u petak, 9. septembra svečana Večernja molitva časoslova koju će u katedrali s početkom u 18.00 sati predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit.

Svečanost blagoslova u subotu, 10. septembra ujedno je i hodočašće svih župa Beogradske nadbiskupije u katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Sam Pastoralni centar papa Ivan Dobri nastao je kao odjek i plod Prve biskupijske sinode Beogradske biskupije, a obnova objekata trajala je pune tri godine. Cilj otvorenja Pastoralnog centra i uređenja svih objekata nije bila smo obnova „golih zidova“, nego je cilj okupiti i okupljati vjernike i sve koji pokazuju zanimanje za Katoličku Crkvu, evangelizirati svakoga čovjeka dobre volje.

FOLLOW US ON: