HomeblagovestBlagovest 04/2024

Blagovest 04/2024

Poštovani čitatelji našeg lista Blagovesti, pred vama je novi broj za mjesec april. Glavna tema ovog broja je duhovno zvanje, i to zato što se ovog mjeseca, točnije na četvrtu uskrsnu nedjelju koja se zove i Nedjelja Dobrog Pastira, promišlja, slavi i moli za svećenička i redovnička zvanja.

Listajući časopis, na samom početku naići ćemo na nadahnjujuću Uskrsnu poruku beogradskog nadbiskupa i metropolita mons. dr. Ladislava Németa, koja nam govori o Uskrsu koji je promijenio budućnost svekolikog stvorenog svijeta, a u njemu i čovjeka. Autor ističe kako grijeh i prevara nemaju posljednju riječ, nego Božji vječni život te da nam vjera pomaže i daje snagu da živimo na putu dobra. Drugi nam prilog donosi sažetak poruka pape Franje koje je upućivao u vazmenom trodnevlju i na Uskrs. Sveti Otac je i u ovom najsvetijem vremenu apelirao na prestanak ratova u svijetu ističući da se mir ne gradi oružjem nego ispruženim rukama i otvorenim srcem. Treći nam tekst izlaže temu duhovnog zvanja i načina naviještanja Evanđelja, promišljajući o svim izazovima i poteškoćama s kojim se suočavaju navjestitelji. U četvrtom prilogu autor piše o čovjekovom pozivu. U petom tekstu nadbiskup Német izlaže o kojim se temama razgovaralo na Sinodi biskupa. U šestom tekstu dajemo zanimljivu recenziju filma »…..«. Sedmi prilog donosi zanimljiv razgovor sa s. Bore Duhanaj i p. Petrom Taševom.

Rubrika Jubilej u središnjem dijelu časopisa donosi sjećanje na svojedobnu proslavu zlatnog jubileja Beogradske nadbiskupije.

Listajući dalje, naići ćemo na redovite rubrike koje krase i obogaćuju našu Blagovest. Prva od njih je Iz naših župa, koja nam nudi detaljne obavijesti o događanjima iz župa. Rubrika Mladi daje izvještaj o vjeronauku za mlade i osvrt na križni put mladih kroz razgovor s povjerenikom za mlade Srijemske biskupije vlč. Dušanom Milekićem. Kutak za djecu donosi zanimljivu priču o svjedočenju Boga, a rubrika Pred Bogom blizim i dalekim tekst o hodočašću. Na kraju slijedi iznimno zanimljiva rubrika s vijestima.

Dragi čitatelji, usredotočimo se na Isusovu ulogu pastira duša i našu ulogu da slijedimo Njegov glas kamo god i kuda god išli…

Vaš urednik

FOLLOW US ON: