HomeblagovestBlagovest 05/2024

Blagovest 05/2024

Poštovani čitatelji našeg lista Blagovesti, pred vama je novi broj za mjesec maj. Glavna tema ovog broja su Duhovi, i to zato što se ovoga mjeseca slavila svetkovina Duhova.

Listajući časopis, na samom početku naići ćemo na poruku o Duhu Svetome koju je uputio vlč. Goran Avramov, vojni kapelan. Autor ističe da je Duh Sveti Bog koji na konkretan način djeluje u našem životu, a život u vjeri donosi ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost, uzdržljivost… Drugi nam prilog daje sažetak poruka pape Franje koje je upućivao tijekom aprila. Poruke Svetog Oca tiču se mira i suživota među ljudima, ali je govorio i o dostojanstvu žena, ljudskom dostojanstvu i dostojanstvu života uopće. Treći nam tekst izlaže temu najbolje spoznaje Duha Svetoga u živoj zajednici. U četvrtom prilogu autor piše o ekologiji kao Božjoj zapovijedi čovjeku. U petom tekstu nadbiskup Német upućuje na osebujnosti procesa sinodalnosti na prostoru Međunarodne biskupske konferencije Sv. Ćirila i Metoda. U šestom tekstu dajemo zanimljivu recenziju filma »Zona interesa«. Sedmi prilog donosi zanimljiv razgovor s prof. Hansom Zollnerom, ravnateljem Instituta za antropologiju na sveučilištu Gregoriana u Rimu i jednim od vodećih stručnjaka na području zaštite malodobnika i ranjivih osoba od seksualnog zlostavljanja, pogotovo onih u Katoličkoj Crkvi.

Rubrika Jubilej u središnjem dijelu časopisa donosi sjećanje na život prvog beogradskog nadbiskupa mons. Ivana Rafaela Rodića, od njegovog umirovljenja do smrti u Požegi (1937. ‒ 1954.).

Listajući dalje naići ćemo na redovite rubrike koje krase i obogaćuju našu Blagovest. Prva od njih je Iz naših župa, koja nam nudi podrobne obavijesti o događanjima iz župa. Rubrika Mladi daje izvještaj s oratorija za djecu i mlade u Marijanumu i izvještaj sa Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću. Kutak za djecu donosi zanimljivu priču o »najboljem prijevodu Biblije«, a rubrika Pred Bogom blizim i dalekim tekst o Duhu Svetom. Na kraju slijedi iznimno zanimljiva rubrika s vijestima.

Dragi čitatelji, dopustimo da nas Duh vodi u našem životu i djelovanju te činimo SVE NA VEĆU SLAVU BOŽJU…

Vaš urednik

FOLLOW US ON: