HomevestiBlaženima će biti proglašeni mladi vjernik laik Carlo Acutis i svećenik, isusovac Rutilio Grande

Blaženima će biti proglašeni mladi vjernik laik Carlo Acutis i svećenik, isusovac Rutilio Grande

Na slici: Carlo Acutis i pater Rutilio Grande SJ

Blaženima će biti proglašena dvojica vjernika laika koji su, zajedno sa svećenikom, isusovcem Rutilijem Grande García, ubijeni iz mržnje prema vjeri, 1977. godine u Salvadoru. Blaženim će biti proglašen i mladi vjernik laik Carlo Acutis.

Papa Franjo je Kongregaciji za proglašenje svetima, primivši ovih dana njezinoga pročelnika, kardinala Angela Becciua, odobrio da donese uredbe kojima se omogućava novo proglašenje blaženima i svetima. Blaženima će biti proglašena dvojica vjernika laika koji su, zajedno sa svećenikom, isusovcem Rutilijem Grande García, ubijeni iz mržnje prema vjeri, 1977. godine u Salvadoru. Blaženim će biti proglašen i mladi vjernik laik Carlo Acutis.

Svetima će pak biti proglašeni vjernik laik, blaženi Lazzaro, zvani Devasahayam koji je u Indiji, 1752. godine, ubijen iz mržnje prema vjeri, te redovnica blažena Marija Francesca di Gesù, osnivateljica Kapucinskih trećoredica iz Loana, rođena 1844. godine, u Carmagnoli, u Italiji, a umrla 1904. godine, u Montevideu, u Urugvaju.

Priznanjem herojskih kreposti, časni sluge Božji postat će: dijecezanski svećenik Emilio Venturini, osnivač Kongregacije sestara služavki Gospe žalosne koji je rođen u Chioggi 1842. godine, a umro 1905. godine; dijecezanski svećenik Pirro Scavizzi iz Gubbija, rođen 1884., a umro 1964. godine; Emilio Recchia, svećenik Kongregacije stigmi Našega Gospodina Isusa Krista koji je rođen 1888. godine u Veroni, a umro 1969. godine; te laik Mario Hiriart Pulido koji je rođen 1931. godine, u čileanskom Santiagu, a umro 1964. godine.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: