Homelokalne vestiBožićni prijem nadbiskupa Stanislava Hočevara

Božićni prijem nadbiskupa Stanislava Hočevara

Povodom božićnih i Novogodišnjih praznika, beogradski nadbiskup i metropolita mons. Stanislav Hočevar je u četvrtak 21. decembra u prostorijama ordinarijata Nadbiskupije priredio božićni prijem. Ovom prilikom želeo je da čestita Božićne praznike i da se zahvali svim saradnicima, crkvenim dostojanstvenicima i onima koji u društvu zajedno sa Crkvom doprinose ka napretku društva i Crkve u Srbiji.

„Slava Bogu na visini i na zemlji mir miljenicima Božjim“, čitamo u Bibliji za vreme Božića. „Svi mi ovde prisutni Božji smo miljenici tako je proglasilo Nebo“, naglasio je nadbiskup Hočevar u svom kratkom obračanju zvanicama i poručio da takođe Beogradska nadbiskupija želi izraziti radost tom dostojanstvu koje nam Nebo daje. Svim saradnicima želimo reči veliku zahvalu i čestitku“, rekao je još, te nastavio: „ Ako je ikada bilo važno slaviti Božić onda je to upravo danas.  Mi slavimo da je Bog postao čovekom. A danas u čovečanstvu postoji težnja da čovek želi biti Bog. Čovek je postao suviše zatvoren u sebe. No mi želimo da slavimo da je Bog postao čovekom“, poručio je između ostalog nadbiskup.

Od zvanica su na prijemu učestvovali takođe vikar patrijarha Irineja episkop moravički Antonije, apostolski nuncije u R. Srbiji mons. Lučano Suriani, Marko Nikolić i Gavrilo Grban iz Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama, predstavnica iz Ministarstva odbrane, predstavnici Vojske Srbije, ambasadori, predstavnik iz Opštine Vračar, preduzetnici, umetnici, novinari, advokati i drugi. Muzičke numere je ove večeri izveo hor „Ekumenski moški zbor“ pod dirigentskom palicom Bratislava Prokića.

(kmc)

FOLLOW US ON: