HomevestiBrazil. Tijekom pljačke svetišta ubijen svećenik

Brazil. Tijekom pljačke svetišta ubijen svećenik

Na slici: Veliki četvrtak u Jeruzalemu u bazilici Svetoga groba  (AFP or licensors)

U subotu, 21. septembra, u glavnom gradu Brazila ubijen je 71-godišnji poljski svećenik Kazimierz Andrzej Wojno

Prema prvim policijskim informacijama, koje je prenijela Agencija Fides, u subotu je, nakon večernje svete mise, 6 muškaraca ušlo u svetište Gospe od zdravlja u Brasíliji, te su za taoce uzeli oca Kazimierza i sakristana, koji je uspio pobjeći i obavijestiti policiju. Po dolasku, policija je u blizini crkve pronašla beživotno svećenikovo tijelo.

Počinitelji zlodjela iz svetišta su odnijeli dragocjeno liturgijsko posuđe. Prošloga je Uskrsa u toj istoj crkvi počinjena krađa, prilikom koje su otuđeni vjerski predmeti i posude s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Ubijeni je misionar rođen 3. februara 1948. godine u malom mjestu na sjeveroistoku Poljske. Za svećenika je zaređen 1973. godine. U septembru 1983. godine otišao je u misije u Brazil, gdje je dugi niz godina bio župnik u svetištu Gospe od zdravlja u glavnom gradu te zemlje.

Pogrebni su obredi održani 23. septembra u 14 sati po lokalnom vremenu, a predvodio ih je nadbiskup Brasílije, kardinal Sergio da Rocha. Nadbiskupija je u službenom priopćenju, objavljenom nakon pogibije oca Kazimierza, među ostalim, vjernicima uputila poziv na molitvu za dušu pokojnoga svećenika te za njegovu obitelj i župnu zajednicu.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: