Homelokalne vestiCvetna nedelja: Budimo dar drugima

Cvetna nedelja: Budimo dar drugima

Poslednja nedelja Korizme je u Beogradskoj Nadbiskupiji obeležena mnogim događajima, od kojih treba napomenuti tradicionalni Uskršnji Sajam, koji je trajao od petka 07. aprila do nedelje 09. aprila, zatim prilika za molitvu pred presevetim u crkvi Krista Kralja tokom inicijative „24 sata za Gospodina“, i naposletku, ali ne manje važno i dve radionice koje su organizovane drugog dana Uskršnjeg sajma u subotu 08. aprila u periodu od 15 do 17 časova.

Prva od dve radionice, namenjena deci, uključivala je pripremu buketa za Cvetnicu – Hosana, koju su vodile Martina Starbek i Lucija Sabolić, veroučiteljica u crkvi Svetog Ante uz nesebičnu pomoć animatorki za mlade i decu Beogradske Nadbiskupije, Ane Živković i Marije Antonele Kanelić. Deci Beogradske nadbiskupije koja su se u većem broju odazvala pozivu priključila su se i deca diplomata, kao i najmlađi članovi porodica  Neokatekumenskog puta.

Ispunjeni radošću što će moći da se upoznaju sa velikim brojem novih  prijatelja, mališani su imali priliku da kroz igru, i druženje iskažu svoj umetnički dar u kreiranju buketa – Hosana.  Nakon što su završila bukete okupljena deca su imala priliku za zajedničko fotografisanje, a nakon toga je usledila i mala provera znanja – rad u grupama, gde su deca učestvovala u malom kvizu iz katekizma Tema kviza je bio Veliki petak. Nakon kviza na kome su dečica pokazala veoma dobro znanje iz katekeze, učesnici su dobili i prigodne darove.

Oduševljenje sa kojim su mali učesnici radionice pokazali, još jednom nas je podsetilo na važnost ljubavi, na značaj Uskrsa i pre svega na to da trebamo biti dar drugima.

(M.A.K./kmc)

FOLLOW US ON: