Homelokalne vestiČestitka nadbiskupa Hočevara novom potpredsedniku CCEE mons.dr. Ladislavu Nemetu

Čestitka nadbiskupa Hočevara novom potpredsedniku CCEE mons.dr. Ladislavu Nemetu

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uputio je čestitku zrenjaninskom biskupu i predsedniku MBK  mons. dr. Ladislavu Nemetu povodom imenovanja novim potpredsednikom CCEE.

Čestitku donosimo u celosti:

 

Preuzvišeni gospodine,

Vrlo ugodno nas je razveselila vest, da ste izabrani za potpredsednika CCEE. Dok Vam čestitam u svoje ime kao i u ime čitave Beogradske nadbiskupije, rado Vam obećajemo molitvenu i svestranu podršku!

Toliko više, jer se je taj čin izbora dogodio u „zlatnom“ istorijskom okviru CCEE-a, ali i u okviru tolikih turbulencija Evropske Unije kao i unutar čitave Evrope kao takve. Zato Vam želimo da biste mogli davati veliki doprinos u procesima: autentične „evropeizacije“ Evrope; integralne interpretacije istorije, koja će voditi do boljeg povezivanja Crkve u Istočnoj i Zapadnoj Evropi; unapređivanja jedinstva među Crkvama i većeg sporazumevanja među svim religijama.

Svi mi opravdano očekujemo da će Vodstvo Evropskih biskupskih konferencija omogućiti jačanje jedinstva Istoka i Zapada te dati još jači doprinos našoj Zemlji u autentičnom integrisanju sa svim evropskim narodima. Anemičnost sadašnjeg trenutka ponižava izvanredno bogatu tradiciju našeg kontinenta.

S izrazima posebnog poštovanja!

+Stanislav Hočevar

beogradski nadbiskup i metropolit

KMC

FOLLOW US ON: