Homelokalne vestiCrkva je mesto koje nitko ne može izgubiti – drugi dan trodnevne duhovne pripreme za svetkovinu Velike Gospe

Crkva je mesto koje nitko ne može izgubiti – drugi dan trodnevne duhovne pripreme za svetkovinu Velike Gospe

Drugog dana trodnevnice 12. avgusta, uoči svetkovine Velike Gospe, svečano euharistijsko slavlje u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je vlč. Aleksandar Ninković, sekratar u apostplskoj nuncijaturi, uz koncelebraciju preč. fra Ilije Alandžaka, dekana beogradskog dekanata i župnika župe sv. Ante Padovanskog u Beogradu, vlč. Mihaela Sokola, sekretara nadbiskupa, rektora katedrale i župnika župe Uznesenja Blažene Djevice Marije te vlč. Andreja Đuričeka, župnika župe sv. Ane u Šapcu. Drugog dana trodnevnice pre svete mise vernici su molili krunicu BDM, a svećenici su bili na raspolaganju za sakramenat svete ispovedi.

Vlč. Aleksandar je u homiliji naglasio važnost same trodnevnice, ističući da i sam broj tri u biblijskom jeziku označava puninu, u ovom slučaju puninu iščekivanja jednog od najznačajnijih darova koje je Bog darovao svom narodu, a to je upravo Majka Božija.

Propovednik je govorio o Crkvi, naglasivši da je ona zapravo jedino mesto koje se može nazvati domom; jedino mesto koje nitko ne može izgubiti i koje nam nitko ne može oduzeti. Zidovi se mogu rušiti, sve može nestati ali Crkva je ta koja će uvek biti tu, jer Crkva nije građevina, Crkva je zajednica, zajedništvo.

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: