HomevestiCrkva u Koreji: Ponovno uspostaviti dijalog sa Sjeverom

Crkva u Koreji: Ponovno uspostaviti dijalog sa Sjeverom

Na slici: Kardinal Andrew Yeom Soo-jung  (ANSA)

Unatoč neuspjehu nedavnog sastanka američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong-una, Katolička Crkva u Južnoj Koreji nada se da će se put prema miru na Korejskom poluotoku nastaviti

Iako se susretom na vrhu između SAD-a i Sjeverne Koreje nije postigao zadovoljavajući sporazum, nadamo se da će se dijalog između Južne Koreje, Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država nastaviti što je prije moguće, kako bi se nastavilo putovanje prema miru na Korejskom poluotoku – izjavio je za agenciju Fides Matthias Young-Yup Hur, glasnogovornik i ravnatelj Ureda za društvene komunikacije Seoulske nadbiskupije.

Seoulski nadbiskup i apostolski administrator biskupije Pyongyang, kardinal Andrew Yeom Soo-jung, početkom je ožujka, tijekom propovijedi na misnom slavlju povodom 100. obljetnice pokreta za neovisnost, rekao da je mir najvažnija i najosjetljivija stvar koju korejski narod na poluotoku mora uspostaviti. Međutim, da bismo doista poboljšali odnose između Juga i Sjevera te doveli do istinskog pomirenja korejskog naroda, moramo provesti društvenu integraciju, odnosno naši ljudi trebaju pomirenje i jedinstvo najprije ostvariti u svom umu – upozorio je kardinal.

Glasnogovornik Seoulske nadbiskupije potvrdio je da Crkva u Koreji radi na pomirenju korejskoga naroda, moleći poseban zagovor Gospe od Mira, zaštitnice biskupije Pyongyang. Predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in izrazio je pak uvjerenje da će Sjedinjene Američke Države i Sjeverna Koreja pronaći način za postizanje dogovora o denuklearizaciji, bez obzira na neuspjeh sastanka između Donalda Trumpa i Kim Jong-una.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: