HomevestiCrkva u Venezueli promiče dijalog

Crkva u Venezueli promiče dijalog

Crkva u Venezueli promiče dijalog između vlade i oporbe, pokrenut prošle nedjelje u Caracasu u nazočnosti Papina izaslanika nadbiskupa Claudija Marije Cellija. Sve su strane uvjerene da je dijalog jedini put za traženje rješenja, jer ako nema dijaloga onda je nasilje, a nitko ne želi porast nasilja – ustvrdio je nadbiskup Celli.

Osvrnuvši se na pokretanje dijaloga u razgovoru za našu radiopostaju  nadbiskup Diego Rafael Padrón Sánchez, predsjednik Venezuelske biskupske konferencije, rekao je kako je u ovom trenutku dijalog u središtu crkvene i pučke pozornosti. Mišljenja su vrlo različita: neki vjeruju u dijalog, a neki ne vjeruju vladi i misle da dijalog neće uspjeti, jer se neće ostvariti strukturalne promjene da omoguće izlaz iz situacije siromaštva i nesigurnosti u kojoj se narod nalazi – kazao je nadbiskup Padrón Sánchez.

Na primjedbu da je Papa nedavno predsjedniku Maduru savjetovao dijalog, rekao je da je narod vrlo zahvalan Svetom Ocu, ali je ponovio da mnogi ne vjeruju predsjednikovim obećanjima, a stoga ni u uspjeh dijaloga, jer ne vjeruju vladi zbog politike koju je dosad vodila. Očekivanja nisu ispunjena, jer vlada nije održala obećanja. Stanje je vrlo teško. Za Crkvu je najveći izazov da dijalog učini vjerodostojnim, jer narod više ne vjeruje ni vladi ni njezinim obećanjima – zaključio je nadbiskup.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: