Homelokalne vestiDonacije za pomoć nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji

Donacije za pomoć nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji

Caritas Srbije se pridružuje inicijativi Caritasa Internationalis u prikupljanju sredstava za pomoć nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji. U snažnom zemljotresu koji je 06.02.2023. pogodio jugoistok Turske i sever  Sirije, život je izgubilo približno 5000 ljudi, a na desetine hiljada je povređeno. Iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO) saopštili su da bi broj žrtava mogao da bude i osam puta veći. SZO procenjuje i da je oko 23 miliona ljudi u Turskoj i Siriji direktno ugroženo zbog zemljotresa.

 

Saosećamo sa ljudima kojima se u trenu život dramatično promenio, koji su izgubili svoje najmilije ili je njihova sudbina još neizvesna. Ovim ljudima je potrebna pomoć svih nas. Pokažimo solidarnost i pružimo ruku nastradalima u zemljotresu u Turskoj i Siriji

 

Račun za donacije u RSD:
220-112163-96

 

Skromnom, ali konkretnom pomoći želimo da pokažemo iskreno zajedništvo sa ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji, sećajući se katastrofa koje je Srbija preživela kroz poplave 2014. i zemljotres u Kraljevu 2010. godine kao i solidarnosti i pomoći koja nam je u tom momentu veoma značila.

 

POMOZIMO!

FOLLOW US ON: