Homelokalne vestiDuhovna obnova delatnika Caritasa

Duhovna obnova delatnika Caritasa

U ponedeljak 20. decembra u prostorijama Pastoralnog centra Papa Ivan Dobri održana je duhovna obnova za delatnike Caritasa. Duhovnu obnovu i euharistijsko slavlje u sklopu same duhovne obnove u katedrali predvodio je mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, a koncelebrirao je o. Mihai Gherghel, direktora Caritasa Srbije, a đakonsku službu je obavljao vlč. Stipo Filipović, osobni tajnik Nadbiskupa.

Propoved nadbiskupa Hočevara u formi dijaloga u sebi nosila je poruku kao i želju za zajedništvom; želju za novim idejama, želju za zajedničkim pogledom kao i razmatranjima.
“Božija Riječ ima stvaralačku snagu” rekao je Nadbiskup te istakao značaj samog slušanja Božije Reči, ali ne samo slušanja već i razmatranja nje same kao i njenog konkretnog sprovođenja u delo, u život, u zajedništvo. “Božija Reč je kao čudesno stablo sa svim mogućim cvetovima i plodovima”, ovom mišlju Nadbiskup je želeo potaći sve prisutne delatnike Caritasa na mogućnost ubiranja tih plodova te njihovog “donošenja” među ljude u zajednici ali i u celom svetu. Zaključivši propoved razmatranjem o Mariji i njenom odgovoru na Božiji poziv, kao i pozivu i Božijoj misli koju je anđeo Gabrijel navestio Mariji; upravo istakavši da Bog preko drugih može uputiti poziv svima, poziv na koji svi trebaju reći svoje “Da”; svoje DA Bogu ali i ljudima pored sebe, ljudima koji su u potrebi ali i ljudima u svojoj zajednici.

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: