Homelokalne vestiDvoje vjernika iz Čačka primili sakrament potvrde

Dvoje vjernika iz Čačka primili sakrament potvrde

Nakon dužeg vremenskog razdoblja, ponovno smo u našoj župi – u crkvi Sv. Mihaela u Kraljevu, 20. oktobra svečano i radosno slavili sakrament krizme. Naših dvoje krizmanika – Doris i Kristijan iz Čačka primili su po rukama nadbiskupa Pečat dara Duha Svetoga i dovršivši kršćansku inicijaciju započinju svoj hod kao svjedoci vjere.

U homiliji ih je otac nadbiskup potaknuo i ohrabrio da odvažno ustraju na putu vjere te stalno rastu u zajedništvu s Kristom, da bi mogli i živjeti kao Njegovi svjedoci. Uz roditelje i kumove bio je prisutan veći broj vjernika te nekoliko gostiju iz Beograda.

Kao znak svoje povezanosti, ali i osjećaja za trenutačne potrebe naše Nadbiskupije, naši su krizmanici tijekom stanovitog razdoblja prikupljali novčana sredstva za obnovu beogradskog Marijanuma i ovom su prigodom svoj prilog predali ocu nadbiskupu. Uz nadbiskupa nazočili su vlč. Mihael Sokol i župnik preč. Stipo Vinojčić.

Zahvalni smo Bogu za ovaj dar i dok molimo za naše mlade krizmanike, vjerujemo da će protekli događaj pomoći svima nama da življe i radosnije svjedočimo Božju ljubav!

Vlč. Toni Kragol, župnik

FOLLOW US ON: