Homelokalne vestiDvostruko slavlje u župi Krista Kralja u Beogradu

Dvostruko slavlje u župi Krista Kralja u Beogradu

Svetkovina Presvetog Trojstva svečano je proslavljena u nedjelju 26. maja u župi Krista Kralja u Beogradu. Svečanost je predvodio beogradski nadbiskup i metropolit mons. dr. Ladislav Nemet SVD. Ovom prilikom podijelio je sakrament prve svete pričesti i sakrament potvrde mladima Međunarodne zajednice. Troje kandidata primilo je sakrament prve svete pričesti, a četvoro sakrament potvrde. U koncelebraciji je bio domaći župnik  vlč. Aleksandar Ninković.

Nadbiskup Nemet je u propovijedi govorio o tajni koju Crkva danas slavi, tajni Presvetoga Trojstva, Ocu, Sinu i Duhu Svetomu naglasivši kako Duh Sveti prebiva u Crkvi koja je slobodna i može ispovijedati svoju vjeru. Govoreći o poslanju koje je Isus dao učenicima, poslanju da idu po svem svijetu i krste u ime Oca i Sina i Duha Svetoga, nadbiskup Nemet je želio potaknuti mlade da su i oni poput apostola poslani u svijet da svojim životom svjedoče vjeru te da svojim dolaskom u crkvu ispovijedaju vjeru i budu povezani s Duhom koji vodi Crkvu.

Nakon propovijedi župnik vlč. Ninković predstavio je nadbiskupu Nemetu kandidate za sakrament svete potvrde. Nakon obnove krsnih obećanja i posvetne molitve zaziva Duha Svetoga uslijedila je podjela sakramenta potvrde, a poslije molitve za oproštenje i mir uslijedila je podjela sakramenta prve pričesti.

 

 

KMC

FOLLOW US ON: