HomevestiEngleski biskup Vincent Malone preminuo s koronavirusom

Engleski biskup Vincent Malone preminuo s koronavirusom

Nadbiskupija Liverpool je objavila da je mons. Vincent Malone 18. maja umro zaražen koronavirusom u dobi od 88 godina, prenosi CNA.

Mons. Malone je rođen 11. septembra 1931. u Liverpoolu. Nakon što je 1955. zaređen za svećenika, u rodnom je gradu služio kao župnik i sveučilišni studentski kapelan. 1982. godine bio je jedan od koordinatora apostolskog putovanja sv. Ivana Pavla II. u Ujedinjeno Kraljevstvo. Za biskupa je zaređen 1989. godine. Sve do umirovljenja 2006. bio je pomoćni biskup Liverpoola.

Nadbiskup Liverpoola Malcom Patrick McMahon sjetio se riječi pokojnog mons. Malonea kako „uživa biti pomoćni biskup jer ga to drži blizu ljudima“, prenosi CNA.

U svijetu su dosad umrla šestorica biskupa zaražena koronavirusom. Od 25. marta, kada je preminuo talijanski biskup Angelo Moreschi, prema dostupnim podatcima, umrla su još petorica biskupa: kongoanski biskup Gérard Mulumba Kalemba, američki biskup Emilio Allue, kenijski biskup Silas Silvius Njiru, kineski biskup Joseph Zhu Baoyu, te biskup Vincent Malone.

(ika/kmc)

FOLLOW US ON: