Homelokalne vestiEpiskop bački Irinej primio u posetu kardinala Kurta Koha

Episkop bački Irinej primio u posetu kardinala Kurta Koha

Nјegovo Preosveštenstvo Episkop bački gospodin dr Irinej primio je u posetu, 27. oktobra 2022. godine, Nјegovu Eminenciju kardinala Kurta Koha, predsednika Papskog saveta za unapređenje jedinstva hrišćana i kopredsednika Bogoslovske komisije za dijalog između Pravoslavne i Rimokatoličke Crkve, u čijoj pratnji su bili beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar, mons. Simon Bolivar Sančez Karion, otpravnik poslova Apostolske nuncijature u Beogradu, vlč. Jaromir Zadrava, sekretar za Istočne Crkve u Papskom savetu za unapređenje jedinstva hrišćana i vlč. Mihael Sokol, sekretar beogradskog Nadbiskupa.

Episkop bački g. Irinej dočekao je Nјegovu Eminenciju kardinala Kurta Koha sa članovima pratnje u manastiru Vaskrsenja Hristova u Kaću i tom prilikom je uvaženim gostima poželeo dobrodošlicu. Kardinal Koh zahvalio je Preosvećenom vladici Irineju na srdačnom prijemu i izrazio veliko zadovolјstvo zbog posete manastirima Eparhije bačke. Tokom susreta, sagovornici su razgovarali o značaju bogoslovskog dijaloga između Pravoslavne Crkve i Rimokatoličke Crkve.

U okviru posete Eparhiji bačkoj, kardinal Kurt Koh je sa članovima pratnje posetio i Svetoarhangelski manastir u Kovilјu.

Izvor: www.eparhijabacka.info / KMC

FOLLOW US ON: