Homelokalne vestiGrad Niš u akciji „Make a WISH“ ambasade Suverenog Malteškog reda

Grad Niš u akciji „Make a WISH“ ambasade Suverenog Malteškog reda

U utorak 23. marta 2021, posetom gradonačelnice Niša gospođe Dragane Sotirovski i gospodina Nebojše Ranđelovića, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, Beogradskoj nadbiskupiji gde ih je primio beogradski nadbiskup i metropolit msgr. Stanislav Hočevar – počeli su razgovori o realizaciji ideje o izgradnji sportskog objekta u Nišu kojim bi upravljala katolička crkva. Na sastanku su bili prisutni i Marko Trošt, župnik iz Niša i Miloje Veljić, direktor Caritasa Beogradske nadbiskupuje, kao i predstavnik ambasade Suverenog Malteškog reda prof. Nenad Prokić.

Ideja je nikla od ambasadora Suverenog Malteškog reda, NJ.E. Alberta di Luke i donatora iz Italije. Grad Niš bi ustupio zemljište, ambasada bi izgradila višenamenski sportski objekat, a katolička crkva u Nišu bi rukovodila sportskim terenom i ispunjavala ga sadržajima prevashodno namenjenim deci i mladima, pre svega onima sa poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnica Niša je izrazila spremnost za saradnju u ovom projektu i razgovori će biti nastavljeni u bliskoj budućnosti.

Msgr. Stanislav Hočevar je iskoristio priliku da goste upozna sa istorijom i delatnošću Beogradske nadbiskupije.

(N.P./kmc)

FOLLOW US ON: