Homelokalne vestiHor iz Subotice održao koncert u Boru

Hor iz Subotice održao koncert u Boru

Katedralni hor iz Subotice održao koncert u dvorani crkve u Boru

Mešoviti hor “Collegium Musicum Catholicum” iz Subotice u dvorani katoličke crkve Svetog Ljudevita u Boru, u nedelju 23. septembra održao je mini koncert za sve vernike, i to nakon svete mise kojoj su članovi ovog hora prisustvovali i koju su svojim glasovima uveličali.

Članovi hora “Collegium Musicum Catholicum” pod vođstvom dirigenta i orguljaša Miroslava Stantića uveličali su nedeljno misno slavlje u borskoj katoličkoj crkvi i održali mini koncert za sve prisutne vernike i goste u dvorani crkve.

Naime, hor je nastao još davne 1994. godine i trenutno deluje u okviru Katoličkog instituta za kulturu, istoriju i duhovnost “Ivan Antunović” u Subotici. Poseta Boru, prema rečima velečasnog Dragana Muharema, duhovnika ovog hora, bila je volja svih članova, koji su na ovaj način želeli da prisustvuju nedeljnoj liturgiji.

“Želim da se zahvalim svim vernicima borske župe i velečasnom Marijanu Lindiću na veoma lepom dočeku. Kažu ljudi da su najlepše stvari one iznenadne. Tako smo i mi iznenadno došli u Bor na svetu misu i za sve Borane održali mali koncert u dvorani crkve. Sada u znak dalje saradnje očekujemo uzvratnu posetu i malo hodočašće Borana kod nas”, istakao je vlč. Dragan Muharem.

Inače, Subotičani su se odmah nakon Bora zaputili ka Negotinu, gde su predveče održali koncert na Mokranjčevim danima. U Crkvi Svete Trojice izveli su probran program satkan od dela katoličke duhovne muzike, gregorijanskih korala i glagoljaških antifona. Bogat repertoar uključivao je i muziku iz perioda od 16. do 20. veka, ali i Mokranjčevu “Raduj se nevjesto” iz Akatista Bogorodici.

Dušan Bogdanović

FOLLOW US ON: