Homelokalne vestiIspred Klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu kroz korizmu svakoga dana molitva za nerođene

Ispred Klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu kroz korizmu svakoga dana molitva za nerođene

Prvog korizmenog jutra, na Pepelnicu, 17. februara 2021, Inicijativa 40 dana za život započela je, sad već i tradicionalno, po treći put molitvenu kampanju Inicijative 40 dana za život u Novom Sadu.

U utorak, 16. februara u prostorijama franjevačkog samostana u Novom Sadu organiziran je startni skup na kojem je predstavljen novi voditelj novosadske Inicijative Miloš Subotić koji je naslijedio dosadašnju voditeljicu Nikoletu Malenić. U svom nastupnom govoru istaknuo je važnost molitve za nerođene pozivajući se na tekst iz Matejevog evanđelja gdje Isus, kad govori o pružanju pomoći najmanjima, u svojoj misli ima također i nerođenu dječicu. Gošća susreta bila je i Vesna Radeka voditeljica savjetovališta za majke u rizičnoj trudnoći “Mjesto za mene” koja je navela primjer jedne majke, koja je zahvaljujući Inicijativi 40 dana za život pronašla mjesto u njezinom svajetovalištu gdje je bila smještena do trenutka porođaja. Nažalost svoje dijete ova je majka dala na posvajanje, no iz Inicijative zahvaljuju Bogu što je pristala reći “DA” životu. Potrebne informacije o radu Savjetovališta mogu se pronači na njihovim internet stranicama na adresi: https://mestozamene.com/ .

U srijedu 17. februara, rano ujutro, članovi Inicijative okupili su se ispred Klinike za ginekologiju i primateljstvo u Novom Sadu, poznatije pod imenom Betanija, te su uz blagoslovnu molitvu novosadskog kapelana vlč. Daniela Katačića započeli molitveno bdijenje za nerođene. Kao i sve dosadašnje novosadske molitvene kampanje za nerođene i ova je posvećena zagovoru sina Bačke ravnice sluzi Božjemu o. Gerardu Tomi Stantiću. Želja Inicijative je da djelo ovog velikog apostola nerođenih bude prepoznato na području Inicijative 40 dana za život. Otac Gerad ozbiljno je shvaćao ovu bijelu kugu koja je danas još više nego li u njegovo vrijeme zahvatila cijeli svijet te se postom, molitvom, savjetima pa čak i spremnošću za dati vlastiti život za nerođeno dijete, borio da se svako začeto dijete rodi.

Inicijativa 40 dana za život aktivno svakog dana od 6.30 do 9.30 sati provodi molitveno bdjenje ispred klinike u Novom Sadu s vjerom da će molitvom, postom, vlastitim zalaganjem i svjedočenjem uspjeti spasiti život začetoga djeteta od pobačaja.

FOLLOW US ON: