HomevestiIzbori u SAD-u 2020. Biskupi pozvali na uzajamno poštovanje

Izbori u SAD-u 2020. Biskupi pozvali na uzajamno poštovanje

Na slici: Predsjednički izbori održat će se u Sjedinjenim Američkim Državama 03. novembra 2020. godine

Uoči predsjedničkih izbora koji će se održati sljedeće godine u SAD-u, američki su biskupi pozvali na dijalog i civilizirano sučeljavanje te na poštovanje dostojanstva svakog čovjeka

Biskupska konferencija Sjedinjenih Američkih Država prošlih je dana pokrenula kampanju naslovljenu „Civilizirajte to: dostojanstvo iznad rasprave“. Naime, biskupi su u predizborno vrijeme, odnosno godinu dana prije predsjedničkih izbora u toj zemlji, pozvali katolike da promiču civiliziranost, ljubav prema bližnjemu i dijalog pun poštovanja. Osim toga, istaknuli su važnost jasnoće i poštovanja među članovima obitelji, zajednice i župe.

Inicijativa koju su mnoge biskupije u SAD-u pokrenule prošloga vikenda temelji se na spoznaji da je svaka osoba, pa i ona s kojom ne dijelimo političke ideje, Božje dijete koje posjeduje unutarnje dostojanstvo. Ta je kampanja – poručili su biskupi – poziv na nasljedovanje Isusovog primjera u našem svakodnevnom životu, uključujući susrete kroz civilizirani dijalog.

Biskup Frank Joseph Dewane, predsjednik Odbora za obiteljsku pravdu i ljudski razvoj, komentirao je pak da do spomenute inicijative dolazi u ozračju suprotnosti i javnih rasprava koje često obiluju napadima na osobu i riječima koje kod političkih protivnika ističu ono najgore. Po mišljenju biskupa, osjeća se potreba poboljšanja ozračja u obiteljima, zajednicama i u cijeloj zemlji, učeći se svakoj osobi dati dužno poštovanje, bilo na društvenim mrežama, za stolom ili u školi.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: