HomevestiKardinal Parolin posjetio katoličku zajednicu na Kosovu

Kardinal Parolin posjetio katoličku zajednicu na Kosovu

Na slici: Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin

Papin državni tajnik bio je u pastoralnom posjetu Prizrensko-prištinskoj biskupiji. U nedjelju je, na Duhove, predvodio misno slavlje u novoj crkvi u Prištini, posvećenoj sv. Tereziji iz Kolkate; zatim je otišao u Prizren na posvetu katedrale Marije Pomoćnice kršćana

Papin državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, u nedjelju je završio pastoralni posjet Kosovu, koji je započeo u subotu na poziv prizrensko-prištinskog biskupa, msgr. Dodëa Gjergjija. Taj je čin bio znak pažnje Svete Stolice i poticaj kosovskoj katoličkoj zajednici koja ima duboke povijesne korijene i želi nastaviti davati svoj prinos uzajamnom razumijevanju među narodima i religijama.

U nedjelju, na svetkovinu Duhova, kardinal Parolin predvodio je euharistijsko slavlje u Prištini, u novoj konkatedrali posvećenoj sv. Majci Tereziji iz Kolkate. Naime, roditelji te svetice bili su podrijetlom s Kosova. U poslijepodnevnim je satima istoga dana Papin državni tajnik u Prizrenu posvetio nedavno obnovljenu katedralu Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana. Danas se sastao s civilnim vlastima, a posjet je završio susretom sa svećenicima, redovnicima, vjeroučiteljima i župnim suradnicima u Prizrensko-prištinskoj biskupiji.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: