HomevestiKoptski patrijarh Tawadros II. čestitao papi Franji Uskrs

Koptski patrijarh Tawadros II. čestitao papi Franji Uskrs

Na slici: Papa Franjo i koptski patrijarh Tawadros II. – AFP

Tawadros II., poglavar Koptske pravoslavne Crkve i patrijarh Aleksandrije, čestitao je papi Franji Uskrs koji brojne pravoslavne Crkve, koje slijede julijanski kalendar, slave tjedan dana kasnije, u nedjelju, 8. aprila.

Krist je uskrsnuo, doista je uskrsnuo! Želim Vam sretan Uskrs. To je svetkovina kojoj se radujemo, jer je uskrsnuo Isus Krist i pobijedio smrt, a nakon poraza smrti križ je učinio križem života, spasenjem za čitavo čovječanstvo – stoji u patrijarhovoj video-poruci papi Franji koju je u sjedištu patrijarhata u Kairu snimila katolička agencija Sir. Sretan Uskrs, Svetosti – nastavio je Tawadros – Želim Vam dobro, zdravlje i sreću. Uvijek osjećam potrebu Vaše molitve za nas. Patrijarh Tawadros je osim toga čestitao papi Franji petu obljetnicu njegove papinske službe.

Drago mi je što iz Egipta mogu poslati ovu poruku Vašoj svetosti papi Franji. Čestitam Vam, Vaša Svetosti, petu obljetnicu Vašeg izbora. U tom sretnom i blagoslovljenom poslanju, ne mogu zaboraviti kada sam Vas posjetio u Rimu, dva mjeseca nakon Vašeg preuzimanja službe, u svibnju 2013. godine. Bio je to vrlo lijep posjet. Bili smo ispunjeni Duhom Svetim. Pouzdajem se u Vaše molitve za nas, a i mi se Vas uvijek sjećamo u svojim molitvama. Neka Gospodin blagoslovi Vašu službu, Vaše poslanje, Vaše zdravlje i neka Vam podari dug život – poručio je koptski patrijarh, a prenijela agencija Sir.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: