HomevestiKralju Jordana nagrada “Svjetiljka mira sv. Franje”

Kralju Jordana nagrada “Svjetiljka mira sv. Franje”

Na slici: Jordanski kralj Abdulah II. i Nancy Pelosi, predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih Država  (AFP or licensors)

Jordanski kralj Abdulah II ibn-al Husein 29. marta će u Asizu primiti priznanje “Svjetiljka mira sv. Franje” koje od 1981. godine dodjeljuje Samostan sv. Franje Asiškoga

Fra Enzo Fortunato, ravnatelj Tiskovnoga ureda Samostana sv. Franje u Asizu, prošlih je dana na konferenciji za novinare izjavio da će jordanskom kralju Abdullahu II. 29. marta biti uručeno priznanje “Svjetiljka mira sv. Franje”. Prema riječima fra Enza, jordanski se kralj svojim djelovanjem i predanošću usmjerenima na promicanje ljudskih prava, međuvjerski sklad, reformu odgojno-obrazovnog sustava i slobodu bogoslužja istaknuo kao čovjek i kao vladar. Istovremeno pružio je gostoprimstvo i sigurno utočište milijunima izbjeglica.

Na spomenutoj tiskovnoj konferenciji bio je i jordanski veleposlanik u Italiji, Fayiz Khouri, koji je, komentirajući dodjelu “Svjetiljke mira” Abdullahu II., rekao da je to priznanje njegova zalaganja za mir i sklad u svijetu i truda koji se, podupirući razumijevanje, suprotstavlja širenju mračnih ideologija. Između povjerenja i straha biramo povjerenje i mir – rekao je jordanski veleposlanik. Spomenimo na kraju da će Abdullahu II. priznanje uručiti kustos franjevačkog samostana u Asizu, fra Mauro Gambetti, a svečanosti će prisustvovati i prošlogodišnja dobitnica, njemačka kancelarka Angela Merkel, te talijanski premijer Giuseppe Conte.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: