HomevestiLourdes djelomično otvara svoja vrata za posjetitelje

Lourdes djelomično otvara svoja vrata za posjetitelje

Otvaranje Lourdesa bit će uz poštivanje neophodnih mjera za sprječavanje širenje koronavirusa.

Dobre vijesti za katolike dolaze iz Francuske koja je od ponedjeljka započela s drugom fazom borbe protiv pandemije koronavirusom u kojoj su ublažene neke mjere. To se odnosi i na poznato marijansko svetište u Lourdesu koje djelomično ponovno otvara svoja vrata, javlja talijanski Avvenire, a prenosi Nedjelja.ba.

„Ponovno otvaranje, ove subote 16. svibnja, veliki je znak nade! Veoma sam sretan zbog toga i ovom prilikom želim uputiti apel: ‘Pomozite svetištu da se oporavi!’“, kazao je mons. Olivier Ribadeau Dumas, rektor najpoznatijeg francuskog marijanskog svetišta.

Otvaranje Lourdesa bit će uz poštivanje neophodnih mjera za sprječavanje širenje koronavirusa. Tako će ulaz biti omogućen samo u poslijepodnevnim satima i to između 14 i 18 sati.

Vjernici će trebati nositi zaštitnu masku, a u špilju ukazanja, gdje će se održavati molitva u kontinuitetu, moći će istovremeno biti maksimalno 10 osoba. Također, u crkvi Sv. Bernadete bit će mogućnost za sakrament pomirenja. Za sada se veće proslave neće organizirati, a zatvoreni ostaju i čuveni lurdski bazeni.

(nedjelja/kmc)

FOLLOW US ON: