Homelokalne vesti“Marianum – mesto susreta”

“Marianum – mesto susreta”

Dana 5. juna 2021. godine, prve subote u mesecu junu, tradicionalno, vernici grada Beograda okupili su se u katedralnoj Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu. Naime, vernici se svake prve subote u mesecu okupljalju u katedrali ne bi li svojom molitvom i milodarima potpomogli obnovu ne samo katedrale nego i celog kompleksa “ Marianum”, koji bi po završetku radova trebao da postane pastoralni centar, mesto okupljanja i susreta.

Svečano euharistijsko slavlje prve subote meseca juna, predvodio je beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar uz koncelebraciju župnika katedralne župe vlč. Mihaela Sokola.

Nadbiskup Hočevar u svojoj homiliji podsetio je sve prisutne vernike da je mesec jun, tradicionalno, posvećen Presvetom Srcu Isusovom.

“Bog nam je dao nebesku Majku ali i ovu majku – Marianum
Preuzvišeni je naglasio da svaka prva subota u mesecu nosi poruku zajedništva, okupljanje oko stola Euharistije ali i oko Isusove majke Marije. U sebi nosi jednu jako duboku poruku ali i cilj, a to je upravo da sve vernike grada Beograda okupi na ovom hodočašću i na taj način kroz zajedništvo i zajedničku molitvu urodi plodom – pastoralnim centrom. Crkvu ne čine zidine već vernici, ljudi, stado okupljeno oko svog Pastira.
Kao što je Isus svom učeniku poverio svoju Majku tako i danas svim vernicima grada Beograda poverava Marianum, mesto susreta i zajedništva, mesto molitve i okupljanja.

M.A.K.

FOLLOW US ON: