Homelokalne vestiMediji u službi istine i dijaloga sa svima

Mediji u službi istine i dijaloga sa svima

Katolički medija centar je u dvorani Župe Krista Kralja u Beogradu, 24. januara, euharistijskim slavljem i kroz kulturno veče obeležio Sv. Franju Saleškog, naučitelja i zaštitnika medijskih delatnika.

Glavni urednik lista Blagovesti i direktor KMC-a, don Ivan Poleto, je na početku euharistijskog slavlja uputio dobrodošlicu beogradskom nadbiskupu mons. Stanislavu Hočevaru, prisutnim svećenicima i svim vernicima, te čestitao blagdan Sv. Franje Saleškoga, zaštitnika medijskih pisaca, kog na poseban način slavi Katolički medija centar Beogradske nadbiskupije. Poželeo je da naš Medija centar uvek bude u službi istine, dijaloga i u korist dostojanstva svakog čoveka.

Nadbiskup Hočevar je u svojoj propovedi između ostalog pozvao sve medijske delatnike na važnost progovaranja, da se sa svojim rečima približe svim ljudima, da traže zajedništvo sa svim ljudima, da njihova reč bude stvaralačka, lepa i da donosi smisao životu. Uputio je posebnu dobrodošlicu predstavnicima medija iz Srpske pravoslavne crkve i predstavniku Uprave za saradnju s Crkvama i verskim zajednicama g. Gavrilu Grbanu. Svaka komunikacija teži ka tome da dobije ljubav koja se vraća, naglasio je nadbiskup, a to znači, da svi oni koji čitaju Blagovest, vama, novinarima odgovaraju kao Isus Krist svome nebeskome Ocu.

Mons. Hočevar je takođe naglasio važnost komunikacije istočnog i zapadnog hrišćanstva. Nadbiskup je rekao da ne možemo da slavimo Boga koji je Ljubav, a da ne komuniciramo jedni sa drugima. Ne možemo slaviti tajnu ljubavi, a da nemamo lepe i dobre reči jedni za druge. Neka ovo euharistijsko slavlje bude duboka komunikacija sa Bogom i među nama, zaključio je nadbiskup.

Posle euharistijskog slavlja Katolički medija centar je u saradnji sa g. Ivanom Sokačem, autorom knjige “Brodovi”, priredio kulturno i poetsko veče, gde su predstavljene dve nove knjige u izdanju Beogradske nadbiskupije: “Isusova škola života”, bečkog kardinala Kristofa Šenborna i višejezična poetska zbirka, g. Ivana Sokača “Brodovi”. Kardinalovu knjigu je predstavio prevodilac knjige prof. dr Rade Kisić sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Veče su upotpunili mladi instrumentalisti Iva i Ana Sokač, te Ekumenski moški zbor pod dirigentskom palicom Bratislava Prokića.

kmc

FOLLOW US ON: