HomevestiMilosrđe pape Franje prolazi svijetom

Milosrđe pape Franje prolazi svijetom

Novi centar za liječenje bolesti COVID-19 u Chennaiju (Indija)  (AFP or licensors)

Ne prestaje ljubav pape Franje prema narodima koji najviše trpe zbog pandemije koronavirusa. Naime, preko kardinala Konrada Krajewskoga, Papina djelitelja milostinje, u nuncijaturi devet zemalja u svijetu poslani su respiratori i medicinski uređaji

Od Latinske Amerike do Indije, Južne Afrike i Sirije, sve do Papue Nove Gvineje; svijetom neprestano prolazi konkretno milosrđe pape Franje prema onima koji trpe. Dok Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorava na povećanje zaraze zbog varijante virusa, i dok oni posljednji na našem planetu i dalje umiru, u bogatim se zemljama intenzivno nastavlja kampanja cijepljenja. Zbog toga je Apostolska milostinjarnica, kojom upravlja kardinal Konrad Krajewski, nabavila 38 plućnih ventilatora te ih 17. juna, zajedno s drugim medicinsko-sanitetskim materijalom, poslala u zemlje kojima su još uvijek potrebni takvi uređaji za spašavanje života.

Brazilu i Indiji, namijenjeno je po šest uređaja; po 5 ih odlazi u Argentinu i Kolumbiju koja je već u aprilu od Vatikana primila medicinski materijal; po četiri je uređaja namijenjeno Čileu i Južnoj Africi; po tri uređaja bit će stavljena na raspolaganje Boliviji i Siriji, a dva će olakšati stanje u bolnicama u Papui Novoj Gvineji. Respiratori su poslani preko dostavljača, a lokalnim će ih zdravstvenim ustanovama podijeliti apostolske nuncijature.

Unatoč naporima zdravstvenih radnika u svijetu, pandemija još uvijek nije pod kontrolom. Sve je više, naime, slučajeva takozvane delta varijante koja dolazi iz Indije. Zabrinjavajuće je stanje u Rusiji, a posebno u glavnom gradu Moskvi, u kojoj svakoga dana premine više od 400 osoba.

(vn/kmc)

FOLLOW US ON: