Homelokalne vestiMisa za žrtve i obolele od korona virusa u Brazilu

Misa za žrtve i obolele od korona virusa u Brazilu

Na dan nezavisnosti Brazila 7. septembra, što je ujedno i brazilski nacionalni praznik, u Crkvi Krista Kralja u Beogradu služena je sveta misa za sve žrtve i obolele od virusa COVID-19 u Brazilu. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je don Aleksandar Ninković, koji je odgovorna osoba za međunarodnu zajednicu u Beogradu. Misnom slavlju prisustvovao je i beogradski nadbiskup mons. Stanislav Hočevar. Nekoliko dana ranije nadbiskupu se lično obratio ambasador Brazila u Republici Srbiji, njegova ekselencija Eduardo Botelho Barbosa, s molbom da se služi sveta misa za tu nakanu.

Misi su prisustvovali ambasador Brazila u Beogradu kao i njegovi savetnici i saradnici.

Nadbiskup se na početku euharistijskog slavlja obratio prisutnima, uputivši im srdačnu dobrodošlicu i izrazivši radost što je moguće služiti svetu misu i na taj način pokazati solidarnost s brazilskim narodom. Ambasador Barbosa je zahvalio nadbiskupu Hočevaru na gostoprimstvu i istakao važnost tog okupljanja i molitve.

Ambasador je sa svojom delegacijom uz pratnju nadbiskupa prošetao Parkom Bogorodice, gde ga je mons. Hočevar ukratko upoznao s istorijatom Beogradske nadbiskupije.

(kmc)

FOLLOW US ON: