Homelokalne vestiMlada misa vlč. Mihaela Sokola u rodnim Našicama

Mlada misa vlč. Mihaela Sokola u rodnim Našicama

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama, 30. juna je, u 11 sati,  mladu misu služio vlč. Mihael Sokol iz Našica. Za svećenika Beogradske nadbiskupije zaređen je prošle subote, 22. juna u Beogradu.

Na početku svečanog misnog slavlja mladomisnika, njegove roditelje, svećenike i okupljene vjernike pozdravio je našički gvardijan i župnik fra Zoran Bibić koji je rekao kako je Mihaelova vjera i traženje Boga u životu, upravo danas došla do blistavog trenutka slavlja mlade mise. Uz brojne vjernike, rodbinu i prijatelje, bogoslove, svećenike i časne sestre, na misnom slavlju bili su generalni vikar Beogradske nadbiskupije mons.Aleksandar Kovačević, kancelar – prečasni Ivan Poleto, franjevci franjevačkog samostana u Beogradu i gvardijan fra Benedikt Vujica. Misi je bio nazočan i Gavrilo Grban, poslanik Uprave za Crkve i vjerske zajednice Republike Srbije s posebnim zaduženjem za Katoličku Crkvu te gradonačelnik Našica Josip Miletić.

U svojoj propovijedi vlč. Tomislav Markić, ravnatelj ureda Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za Hrvate izvan Domovine, poručio je mladomisniku kako mu neće uvijek biti lako, ali kako uvijek treba težiti jednom cilju, a to je milosrđe. Biti milosrdan prema ljudima, ljubiti ih i pomagati, to je ono čemu svećenik treba težiti, a to je poželio i današnjem mladomisniku.

U ime Župnog pastoralnog vijeća mladomisniku se obratila Mirjam Resler koja je između ostaloga rekla neka se uvijek drži onoga – Sve mogu u Onome koji me jača. Prigodan dar – misnicu, u ime svih župljana, vlč. Mihaelu predala je djevojčica Gabrijela Nekić. Na završetku ovog svečanog misnog slavlja mladomisnik je zahvalio gvardijanu fra Zoranu Bibiću na susretljivosti i otvorenosti samostana i crkve za ovako svečan trenutak služenja mlade mise. Zahvalio je i svim svećenicima uz koje je odrastao u našičkoj crkvi,  posebno pozdravljajući nazočne fra Antu Perkovića i fra Franju Jurinca. Posebnu zahvalu uputio je svojim roditeljima, Josipu i Katici, koji su mu bili podrška  na životnom putu kao i svim roditeljima svećenika i bogoslova našičke župe, od kojih su neki bili nazočni na mladoj misi.  Nakon sv.mise mladomisnik je svećenicima i vjernicima udijelio pojedinačni mladomisnički blagoslov. Svečano misno slavlje uveličali su članovi A sastava foklorne sekcije HKD-a “Lisinski”  i njihov voditelj Miroslav Šarić, koji su bili obučeni  u narodne nošnje našičkog kraja, a pjevali su članovi župnog zbora i zbora Snaga Duha koje je na orguljama pratila Ema Knežević.

Vlč. Mihael Sokol raspoređen je na službu u Beogradskoj nadbiskupiji u kojoj će, između ostaloga,  raditi s mladima te u službi za medije nadbiskupije.

Tekst i foto: Tomislava Justić

FOLLOW US ON: