HomenajaveMolimo i mi zajedno s Papom i zadobijmo potpuni oprost – izravan prijenos na Facebook stranici i YouTub kanalu Nadbiskupije

Molimo i mi zajedno s Papom i zadobijmo potpuni oprost – izravan prijenos na Facebook stranici i YouTub kanalu Nadbiskupije

U petak 27. marta u 18 sati budimo svi zajedno u molitvi s Papom Franjom.

Tijekom dana u četvrtak 26. marta čudotvorni križ, koji je u XVI. st. čudesno spasio Rim od kuge, skinut je iz rimske crkve sv. Marcelina u kojoj se čuva i časti kako bi bio postavljen na Trg sv. Petra. Upravo će pred njim papa Franjo u petak 27. marta 2020. u 18 sati moliti za spas svijeta od velike pandemije koronavirusa.

Potom će Papa svim vjernicima, uz skrušeno pokajanje svakoga vjernika ponaosob, udijeliti potpuni oprost od vremenitih i vječnih kazni koje smo zaslužili grijesima.

Čudotvorni križ, koji je u XVI. st. čudesno spasio Rim od kuge, skinut je iz rimske crkve sv. Marcela

Tko može dobiti potpuni oprost?

Za dobivanje potpunog oprosta inače osoba mora biti krštena, neizopćena i u stanju milosti, odnosno bez teškog grijeha. U ovom posebnom trenutku pandemije koronavirusa kada ne možemo redovito pristupati sakramentima, prvo je važno uživo sudjelovati, putem različitih oblika komunikacije – televizija, radio ili Internet – u molitvi koju će Papa predvoditi u petak.

Kako zadobiti potpuni oprost?

Također vjernik da bi zadobio potpuni oprost mora se odreći privrženosti na svaki oblik grijeha, makar on bio i laki grijeh, izmoliti molitvu Vjerovanja, Očenaša, Zdravomarije i Slava Ocu na nakanu Svetog Oca te se, kada prva prilika to dopusti, odnosno kada se javno počnu slaviti svete mise i ostali sakramenti pa i sakrament ispovijedi, ispovjediti.

Dakle, u ovom slučaju prije potpunog oprosta neki vjernik možda i nije u stanju milosti odnosno bez grijeha, ali je svaki vjernik koji želi zadobiti potpuni oprost dužan skrušeno se pokajati i podjeljuje mu se potpuni oprost koji je uvjetni, a uvjet da bi on i bio potpuni oprost jest da svaki vjernik pristupi sakramentu ispovijedi kada za to bude prva prilika. Ukoliko za svetu ispovijed ne bude prilike, a čovjek je u smrtnoj opasnosti ili na samrti, potpuni oprost je u potpunosti važeći.

Čudotvorni križ biti će postavljen na Trgu sv. Petra, a pred njim će moliti Papa

Prilika za pomirenje s Bogom za svetkovinu Uskrsa

Uskrs se bliži, a mnogi vjernici nemaju mogućnost za osobnu ispovijed zbog pandemije koronavirusa pa tko je vjernik neka iskoristi ovu jedinstvenu prigodu potpunog oprosta grijeha koju nam daje Crkva.

Papa će pred čudotvornim križem svim vjernicima udijeliti potpuni oprost

Izravan prijenos na Facebook stranici i YouTub kanalu Nadbiskupije

Stoga ćemo na Facebook stranici i YouTube kanalu Nadbiskupije u petak, 27. marta 2020. u 18 sati direktno prenositi molitvu sa Trga sv. Petra iz Vatikana, a potom ćemo se odmah nakon prijenosa iz Vatikana uključiti u direktan prijenos euharistijskog slavlja iz kapele Pohoda Blažene Djevice Marije u Nadbiskupskom ordinarijatu u Beogradu koje će predvoditi mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski.

(ms-KMC)

FOLLOW US ON: