Homelokalne vestiMolitva za mir u crkvi Krista Kralja

Molitva za mir u crkvi Krista Kralja

Već treću sredu zaredom, u našoj župi prilikom sv. Mise, u sklopu prvog meseca uskrsnog vremena, održana je molitva za mir.

Misi koju je predvodio mons. Stanislav Hočevar uz koncelebraciju don Aleksandra Kovačevića, mons. Marka Čolića, vlč Gorana Avramova i vlč. Leonida Bevze prisustvovao je lepi broj vernika i članova redovničkih zajednica.

U svojim uvodnim rečima pred samu molitvu za mir, gospodin nadbiskup nas je podsetio na Gospodinove reči o miru i ljubavi među nama i pozvao nas, na jaču i intenzivniju molitvu  pred oltarskim sakramentom.

Kako je svima nama dar mira neophodan, molitve vernika su bile na različitim jezicima, kao znak univerzalnosti i važnosti mira, i izricane su pred presvetim, iz dubine naših srdaca.

Na hrvatskom jeziku molitva je upućena za nadbiskupiju, svećenike i redovnike, na srpskom za državu Srbiju, na francuskom za mir u Siriji, na albanskom za razumevanje među ljudima, na mađarskom za solidarnost među ljudima, na ukrajinskom za mir u Ukrajini, na rumunskom za očuvanje duhovnih vrednosti, na poljskom za očuvanje obiteljskih vrednosti, na italijanskom za Sv. Oca papu Franju i na slovenačkom za apostole mira. Pored ovih, čule su se i spontane molitve na drugim jezicima.

Na kraju ovog molitvenog skupa, nadbiskup nas je pozvao da se ponovo okupimo sledeće srede na molitvi za mir.

(M.A.K./kmc)

FOLLOW US ON: