HomevestiMons. Marco Ganci novi stalni promatrač Svete Stolice pri Vijeću Europe

Mons. Marco Ganci novi stalni promatrač Svete Stolice pri Vijeću Europe

Na slici: Papa Franjo u posjetu Vijeću Europe u Strasbourgu

Papa Franjo je imenovao monsinjora Marca Gancija, dosadašnjeg savjetnika nuncijature, stalnim promatračem Svete Stolice pri Vijeću Europe u Strasbourgu.

Papa Franjo je imenovao monsinjora Marca Gancija, dosadašnjeg savjetnika nuncijature, stalnim promatračem Svete Stolice pri Vijeću Europe u Strasbourgu. Monsinjor Ganci rođen je 1976. godine, u Catanzaru, u Italiji, doktorirao je kanonsko pravo, za svećenika je zaređen 2000. godine, a 2007. je ušao u diplomatsku službu Svete Stolice. Govori engleski, španjolski i francuski, te je do sada služio u papinskim predstavništvima u Boliviji, Grčkoj, pri Europskoj uniji u Bruxellesu i Keniji.

Monsinjor Ganci će zamijeniti monsinjora Paola Rudellija kojeg je Papa imenovao apostolskim nuncijem. Podsjećamo da je status stalnog promatrača, 7. marta 1970. godine, dodijeljen Svetoj Stolici koja od 1962. godine ima službene odnose s Vijećem Europe, međunarodnom organizacijom čija je svrha promicanje demokracije, ljudskih prava, kulturnog europskog identiteta i traženje rješenja za društvene probleme u Europi.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: