HomenajaveNa Blagovijest u beogradskoj katedrali biti će molitva za mir i posveta Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu

Na Blagovijest u beogradskoj katedrali biti će molitva za mir i posveta Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Marijinu

Papa Franjo je, preko apostolskih nuncijatura, uputio svim biskupskim konferencijama svijeta poziv da se na blagdan Navještenja Gospodnjega, u petak, 25. marta, u katedralama, marijanskim svetištima, župnim i drugim crkvama moli za mir. Toj inicijativi pridružit će se i Beogradska nadbiskupija.

Toga će dana u 17.00 sati Sveti Otac Franjo posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, pa se preporuča da se molitva izmoli u to ili drugo prikladno vrijeme toga dana.

U beogradskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije, Hadži Milentijeva 75, inicijativa molitve za mir započinje u 17.00 sati klanjanjem u šutnji pred Presvetim, u 17.30 pobožnost je Križnoga puta, a u 18.00 sati euharistijsko slavlje. Pobožnost Križnoga puta i misu predvodit će mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit koji će na koncu misnoga slavlja pred likom Blažene Djevice Marije izmoliti istu posvetnu molitvu Rusije i Ukrajine Bezgrešnom Srcu Matijinu koju će izmoliti i sam Sveti Otac.

Nakon slavlja mise, u 19.00 sati biti će održana treća u nizu Tribina korizmenih petaka s temom „Tražiti istinu – imamo li tu mogućnost?“, a gost tribine je mons. dr. Andrija Anišić s Teološko-katehetskog instituta Subotičke biskupije koji će temu sagledati s dva stajališta: moralnog teologa i dugogodišnjeg medijskog djelatnika.

FOLLOW US ON: