HomevestiNa Trg svetoga Petra stiglo božićno stablo iz Trentina

Na Trg svetoga Petra stiglo božićno stablo iz Trentina

Ovih dana je na Trg svetoga Petra stiglo božićno drvo; riječ je o omorici visokoj 25 metara, koja dolazi iz talijanske pokrajine Trentino, a dar je općine Scurelle. U trenutku sječe, 13. novembra, skupina tamošnje djece osmoškolaca posadila je četrdesetak novih malih omorika i ariša, na obližnjem prostoru na kojemu je prošle jeseni srušeno nekoliko stabala napadnutih jednim parazitom. Drvo božićnoga stabla bit će poslije, kao svake godine, upotrijebljeno u dobrotvorne svrhe.

Božićno će drvce biti predstavljeno 9. decembra, zajedno s jaslicama koje ove godine dolaze s Malte, i ostat će rasvijetljeno do nedjelje, 8. januara, do blagdana Krštenja Gospodinova i završetka božićnoga vremena.

I ove će godine stablo biti ukrašeno kuglicama od gline na kojima će biti prikazani crteži djece koja se liječe na onkološkim odjelima nekoliko talijanskih bolnica. Ta su djeca, zajedno sa svojim roditeljima, bila uključena u program rekreativne terapije kroz rad s keramikom u bolničkim radionicama. Na drvetu će biti 18.000 led lampica od kojih 1400 s efektom iskre. Spomenimo na kraju da će u petak, 9. decembra, papa Franjo primiti u audijenciju izaslanstva iz Trentina i s Malte, zajedno s nekolicinom djece koja su napravila kuglice.

(rv/kmc)

FOLLOW US ON: