Homelokalne vestiNadbiskup čestitao Vaskrs Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju i svim vernicima Srpske pravoslavne Crkve

Nadbiskup čestitao Vaskrs Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju i svim vernicima Srpske pravoslavne Crkve

Beogradski nadbiskup i metropolit, mons. Stanislav Hočevar, još 14. aprila 2022. godine, uoči slavlja Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, Njegovoj Svetosti g. g. Porfiriju, Arhiepiskopu pećkom, Mitropolitu beogradsko-karlovačkom i Patrijarhu srpskom, a po Njegovoj Svetosti i svim jerejima, kliru, monaštvu i bogoljubnom narodu Božjem Srpske pravoslavne Crkve, čestitao je Vaskrs i sve vaskršnje praznike.

Govoreći o neizrecivoj ljubavi koju je Sin Božji Isus Hristos pokazao za potpuno dovršenje spasenja, Nadbiskup je u čestici istakao osećaj odgovornosti „hoćemo li i mi, sinovi i kćeri Nebeskoga Oca, uspeti u tome da pokažemo svu svoju ljubav i spremnost na saradnju s Njim“. Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Nadbiskup je izrazi bliskost, radost i zahvalnost za zajedništvo vere, nade i ljubavi. „Isus Hristos, veliki Sveštenik Neba i Zemlje, Boga i Čoveka, svekolike tvorevine i čoveka prošlosti i budućnosti, koji je svojim vaskrsenjem postao apsolutno središte, alfa i omega svih i svega, neka nas prati svojom mudrošću, blagošću, jevanđeoskom rečju i svojom pastirskom snagom“, istakao je u nadbiskup Hočevar u vaskršnjoj čestici Njegovoj Svetosti patrijarhu Porfiriju te je poželeo „da bismo znali da odaberemo prave puteve spasenja za svu našu braću i sestre“.

„U našim danima još dublje zazivamo Njegovu dobrotu za naše korake, da bismo svima mogli da svedočimo Njegovu ljubav koja `čini sve novo`“, dodao je Nadbiskup poželevši Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom da ga „vasksrsli Gospod ispuni snagom svoje bezuslovne ljubavi“ završivši vaskršnju čestitku tradicionalnim poklikom čestitanja Vaskrsa: Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese!

FOLLOW US ON: