Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar čestitao Dan državnosti – Sretenje i pozvao nosioce vlasti na liturgijsko slavlje

Nadbiskup Hočevar čestitao Dan državnosti – Sretenje i pozvao nosioce vlasti na liturgijsko slavlje

Mons. Stanislav Hočevar, nadbiskup i metropolit beogradski u sredu 10. februara 2021. godine nosiocima državnih vlasti u Republici Srbiji uputio je čestitku za nadolazeći praznik Dan državnosti Republike Srbije – Sretenje. Čestitku i poziv na liturgijsko slavlje za celokupnu državnu zajednicu Republike Srbije donosimo u celosti.

Nosiocima državne vlasti u Republici Srbiji

Predmet: Slavlje Dana državnosti Republike Srbije – Sretenje

Poštovani,

Uvažavajući epidemiološko stanje i nemogućnost zvaničnog organizovanja liturgijskog slavlja i prijema za državni praznik Republike Srbije 15. i 16. februara 2021. godine (Sretenje), ovim putem u ime svih članova Beogradske nadbiskupije, svim nosiocima vlasti i političke odgovornosti u Republici Srbiji i svim građanima, iskreno čestitam Dan državnosti Republike Srbije te zahvaljujem upravo Vama odgovornima za Vaše služenje i odgovornost koju nosite i imate za celokupnu Republiku Srbiju i sve njezine stanovnike.

Ujedno Vas obaveštavam da ću liturgijsko slavlje za celokupnu državnu zajednicu Republike Srbije predvoditi u utorak, 16. februara 2021. godine u 17.00 časova, u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, Hadžimilentijeva 75. Učestvovati možete prema sopstvenoj želji.

S dubokim poštovanjem,

 

+ Stanislav Hočevar, s.r.
nadbiskup i metropolit beogradski

FOLLOW US ON: