Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar: Naša malena zajednica Beogradske nadbiskupije vrlo je svesna da se ne može radovati bez Vas

Nadbiskup Hočevar: Naša malena zajednica Beogradske nadbiskupije vrlo je svesna da se ne može radovati bez Vas

Beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar je u utorak, 18. aprila 2017. godine, povodom uskršnjih blagdana u Ordinarijatu nadbiskupije priredio Uskršnji prijem. Na prijemu su prisustvovali predstavnici verskih zajednica, državnih i opštinskih vlasti, vojske, predstavnici diplomatskog hora, saradnici, uvažene zvanice i predstavnici medija.

Uvodnu reč i dobrodošlicu svima je na početku uputio vlč. Ivan Poleto, župnik u Jagodini i odgovorni za medije u Nadbiskupiji. Istakao je – između ostalog – kako smo u ovim svetim danima pozvani da poštujemo čoveka i njegovo dostojanstvo, da izgrađujemo duh suživota uz puno uvažavanje različitosti i svetinja, jer je svaki čovek Božije stvorenje i snosi odgovornost za svoja dela. Poželeo je svima prijatan boravak u „Kući susreta“ oko radosti proslave Vaskrsa i vaskršnjih praznika i zamolio Nadbiskupa da uputi svoju nadpastirsku poruku.

Nadbiskupovu poruku za uskršnji prijem objavljujemo u celosti:

Kad kažem Uskrs – kao da čujem odjek: EMAUS! Kad kažem EMAUS – znam, da se radi o Uskrsu.

Danas smo okupljeni u zajedništvo, jer upravo Tajna Uskrsa pokreće naše unutarnje biće i sve naše delatnosti! Uskrs je apsolutno najkvalitativniji događaj istorije! Zato smo tu! Zajedno!

Pozdrav i dobrodošlica svima:

Predstavnicima svih zajednica, ustanova, porodica i pokreta, simpatizera, suradnika i pojedinaca, koji osećate nužnost kvalitetnih pokreta na svim razinama. Naša malena Zajednica Beogradske Nadbiskupije vrlo je svesna da se ne može radovati bez Vas; svesna je, da možemo biti samo zajedno u službi kvaliteta.

Smatramo da ništa nije tako važno kao kušanje vrhunskih događaja čiste kvalitete. Sinergija među svima nama omogućuje rađanje nove nade, nove zajednice, novoga duha i novoga traženja. Velika hvala, dakle, svima Vama na dolasku, na zajedništvu, na učvršćivanju snaga nadanja. Od srca želim da bi naše druženje osnažilo čežnju za zajedništvom, razumevanjem i saradnjom. Iskustvo nam svedoči da samo zajedništvo može stvarati snagu istorijskih preobrazbi.

Snaga Kristova Uskrsnuća ne poznaje premca. Zato je tako velika. Zato o Uskrsnuću pevamo, jedni drugima čestitamo i zajedno želimo: srećan Uskrs!

Hristos voskrese – voistinuvoskrese!

Svečanost prijema, pevanjem su ulepšali, članovi „Ekumenskog moškog zbora“ koji su izveli dve kompozicije: Uskršnju sekvencu i Hristos voskrese.

(kmc)

FOLLOW US ON: