Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar: “On sve drži u svojim rukama!”

Nadbiskup Hočevar: “On sve drži u svojim rukama!”

Osmog dana Božića, dana posvećenog Svetoj Bogorodici Mariji, prvog dana Nove godine, svečano Euharistijsko slavlje u 18 sati, u crkvi Krista Kralja, predvodio je nadbiskup i metropolita beogradski mons, Stanislav Hočevar uz koncelebraciju mons. Marka Čolića.
Svečanom misnom slavlju prisustvovao je i gospodin Gavrilo Grban, predstavnik Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Povodom Svetskog dana molitve za mir, svečanom misnom slavlju prethodilo je klanjanje i molitva krunice uz razmatranja, koje je predvodio preuzvišeni otac nadbiskup.

„Novorođeni ima u sebi svu vlast na nebu i na zemlji!“
Preuzvišeni je u svojoj homiliji naglasio značaj osmog dana Božića, dana kada je Isus dobio ime i time postao ne samo član svoje porodice, nije dobio samo društveno značenje već je pre svega „dobio duhovno značenje“. Podsetivši sve prisutne na toliko nesreća koje se dešavaju, samoubistva, preuzvišeni je istakao činjenicu da se sve to dešava jer ljudi nisu „otkrili u sebi sigurnost Isusove ljubavi, pa samim tim nisu otkrili ni samoga sebe“.
Kršćani su pozvani da svojim iskustvom, načinom života pokažu pravi put, Isusa, koji je „Put, Istina i Život“, drugima koji Njega još uvek nisu upoznali i koji su „skrenuli“ sa tog pravog puta i krenuli stramputicom života, koja je puna iskušenja, poput droge, suicidnih misli;  na kojoj, nažalost, zato što nisu duhovno jaki pokleknu i padaju sve dublje. Život je pun takvih skretanja, stramputica jer ovaj svet je pun iskušenja, pun „lažnih proroka“. Mi smo tu da bismo duhovno porasli i pobedili, tačnije odoleli svim tim iskušenjima današnjeg sveta; ali to ne možemo sami, već samo uz pomoć Kristovu.

Marija Antonela Kanelić

FOLLOW US ON: