Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar primio u Ordinarijatu mons. Martina Roosa, umirovljenog temišvarskog biskupa

Nadbiskup Hočevar primio u Ordinarijatu mons. Martina Roosa, umirovljenog temišvarskog biskupa

U srijedu (01. jula 2020) u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Beogradu održan je bratski pohod apostolskog administratora Zrenjaninske biskupije mons. Martina Roosa, umirovljenog temišvarskog biskupa koji je posjetio mons. Stanislava Hočevara, beogradskog nadbiskupa i metropolita.

Od 06. marta kako je papa Franjo imenovao privremenog apostolskog administratora, mons. Roos s generalnim vikarom Zrenjaninske biskupije mons. Robertom Pastykom nastoji obići sve župe, ali i biskupe u Srbiji.

U srdačnom i bratskom susretu mons. Roos i mons. Hočevar razgovarali su o aktualnim temama u Crkvi i društvu. Razgovoru su prisustvovali mons. Robert Pastyk, generalni vikar Zrenjaninske biskupije i preč. Ivan Poleto, kancelar beogradske nadbiskupije. Biskup Roos koji je omiljen u susjednoj Zrenjaninskoj biskupiji jer je godinama često sudjelovao u pastoralnom životu i sudjelovao u raznim slavljima zahvalio se Preuzvišenom g. Nadbiskupu na gostoprimstvu te je svoje dojmove zapisao u Liber Visitatorom (knjigu utisaka).

(kmc)

FOLLOW US ON: