Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar se susreo s mladima inicijative „Ruke pomoći“

Nadbiskup Hočevar se susreo s mladima inicijative „Ruke pomoći“

U srijedu, 16. marta 2022., u Ordinarijatu Beogradske nadbiskupije, mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit, primio je djevojke iz međunarodne  zajednice koje provode korizmenu inicijativu „Ruke pomoći“.

Djevojčice, njih pet u dobi od 10 do 15 godina, dvije iz Kenije i tri iz Italije, prihvatile su poziv nadbiskupa Hočevara da prikupljaju sredstva za pomoć žrtvama rata u Ukrajini, posebno prošle nedjelje, 12. marta, na drugu korizmenu nedjelju.

Nakon obje “međunarodne” mise, u 9.00 sati u crkvi Svetog Petra i u 11.30 sati u crkvi Krista Kralja, grupa je zahvaljujući velikodušnosti nazočnih vjernika prikupila ukupno 18.670,00 dinara i 15 eura.

Djevojke su nadbiskupu Hočevaru predale prikupljen novac od prve nedjelje ove inicijative, uz obećanje da će je nastaviti tijekom cijelog korizmenog vremena.

Nadbiskup Hočevar je ovom prilikom mladima rekao: “Jako sam ponosan na vas i zahvaljujem vam u ime svega ukrajinskog naroda, posebno djece, koji se bore s ovim okrutnim ratom. Nadam se da možete nastaviti vrijedno raditi i biti velikodušni, uključivanjem drugih prijatelja u ovu inicijativu, kako biste motivirali više ljudi da budu pažljivi prema onima kojima je potrebna pomoć i izgradili pravedniji svijet. Ovo su mala, ali velika djela, svjedočenje ljubavi Božje u našem svijetu”.

Nakon susreta uslijedio je kratak posjet kapeli Nadbiskupije, gdje je nadbiskup mladima istaknuo mozaik anđela čije su oči pune čuđenja i radosti jer gledaju Isusa nazočnog u Presvetom Sakramentu, kao poziv nama da i naše oči i srca budu okrenuti Gospodinu.

Susret je završio blagoslovom koji je nadbiskup udijelio djevojkama, njihovim obiteljima i cijeloj međunarodnoj zajednici.

KMC

FOLLOW US ON: