Homelokalne vestiNadbiskup Hočevar slavio misu za međunarodnu zajednicu u Beogradu

Nadbiskup Hočevar slavio misu za međunarodnu zajednicu u Beogradu

Međunarodna zajednica redovito se okuplja nedjeljom na svetoj misi u župi Krista Kralja u 11.30 sati. Za svetu misu (na engleskom) i duhovnu skrb o njima zadužen je vlč. Aleksandar Ninković. Na tim misama redovito sudjeluje i vlč. Roberto Romano, trajni đakon. To je zajednica katolika koju čine diplomati, predstavnici nekih tijela EU, kao i stranci koji obavljaju razne službe i poslove u Srbiji.

Na prvu korizmenu nedjelju, 6. marta u župi Krista Kralja, beogradski nadbiskup i metropolit mons. Stanislav Hočevar predvodio je svetu misu za međunarodnu zajednicu (na  latinskom jeziku). Uz nadbiskupa je koncelebrirao i dušobrižnik međunarodne zajednice vlč. Aleksandar Ninković, a đakonsku službu su obavljali vlč. Stipo Filipović, đakon i osobni tajnik nadbiskupa i vlč. Roberto Romano, trajni đakon.

Nadbiskup Hočevar je u nadahnutoj propovijedi potakao sve nazočne vjernike na zajedništvo, koje treba biti temelj društva i crkvene zajednice. Posebno je sada važno da „u korizmi još više molimo za zajedništvo i mir u svijetu“, poručio je nadbiskup.

Nakon svete mise mons. Hočevar se sastao s vjernicima u župnoj dvorani. Njegova riječ  je bila iskrena i ljubazna poruka dobrodošlice, koja je također izražavala radost cijele Beogradske nadbiskupije što je primila toliki broj katolika iz raznih krajeva svijeta. Bio je to i trenutak otvorene razmjene mišljenja i rasprave, s ciljem poboljšanja poznavanja različitih stvarnosti mjesne Crkve i integracije svih katolika prisutnih u ovoj zemlji.

Među prisutnim vjernicima bile su i burundijske obitelji koje su smještene u prihvatnom centru u Krnjači, kao i prve izbjeglice iz Ukrajine.

R.R./KMC

FOLLOW US ON: